Samsun'da 110 bin sazan suya bırakıldı
TARIMSamsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Samsun göl ve göletlerine 110 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.
Samsun’da Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen sazan balığı yavrularından 110 bin adedi göl ve göletlere bırakıldı.
Göl ve göletlerin balıklandırılması projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, su kaynakları korumak, su ürünlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak ve amatör balıkçılık turizmine katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.
Projeye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de büyük önem verdiğini anımsatan Müdür İbrahim Sağlam, “Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılması için, su ürünleri kaynaklarımızı balıklandırmaya devam ediyoruz” dedi.
İlginizi Çekebilir
Başkan Ferda Ergün: “Kokarcaya karşı mücadele yetersiz!”
Kahverengi kokarca zararlısının en büyük mağduriyetini yaşayan fındık üreticisi destek bekliyor. Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “Fındık gibi stratejik bir ürünü korumak için bir mücadele planı yapılmadıysa bunun sorumlusu kim?” dedi.
Türkiye’nin İlk ‘Patpatozu’ Tarım Fuarının Gözdesi Oldu
Türkiye’nin ilk mini patoz makinesi Samsun Tarım Fuarı’nda görücüye çıktı. Dinçler Makine Sanayi tarafından patentli üretilen mini patoz makineleri, engebeli arazilerdeki fındık üreticilerinin gözdesi oldu.
SAMTER Kahverengi Kokarcayla İlgili Seminer Düzenledi
Termeli vatandaş ve üreticilere “Fındık Üretim Alanlarında Sorun Olan Zararlılar ve Mücadele Yöntemleri” semineri verildi.