© Terme Vizyon Gazetesi 2020

MHP MİLLETVEKİLİ ŞANLITÜRK: "İŞVERENLERE SAĞLANAN ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ARTIRILMALI"

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, 2024 Yılı Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda bir konuşma gerçekleştirdi.

   Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu üzerinde Milliyetçi Hareket Partisi adına söz alan MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Türkiye'de sigortacılık sektöründe 74 şirketin faaliyet göstermekte olduğunu ve bu sektörün 250 bin kişiye yakın istihdam sağladığını belirtti.
   MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Genel Kurulda gerçekleştirdiği konuşmada, 2023 yılı sonu itibariyle toplam prim üretiminin bir önceki yıla göre yüzde 115 artışla 500 milyar Türk Lirası civarına ulaşmasının beklendiğini söyleyerek, ''Yıl sonu aktif toplamının 1,5 trilyon Türk lirasını aşacağı, bireysel emeklilik dâhil likit varlıkların toplamının 1,2 trilyon Türk lirasına, öz kaynakların ise 140 milyar Türk lirasına ulaşacağı beklenmektedir. ifadesini kullandı.
ŞANLITÜRK: TEŞVİK PROGRAMLARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR
   MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk konuşmasında “Ülke genelinde istihdamın artırılması ve Üretime destek olunması açısından teşvik politikalarının gözden geçirilmesi, özellikle işverenlerin ihtiyacı olan mesleklerde Kurs ve İşbaşı Eğitim Programlarının piyasa şartlarına göre yeniden düzenlenmesi işverenler tarafından beklenmektedir. Geçmişte uygulanan ilave istihdam teşviklerinin tekrar gündeme alınması (sgk primlerinin tamamının belli şartlarda İşkur tarafından ödenmesi)6111 sayılı kanunla getirilen Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgelerine göre teşvik sisteminin gözden geçirilerek, kişilerin 6 ay işsiz olma şartının esnetilmesi. Genç işsizliğin önlenmesi ve gençlere beceri kazandırılması için program şartlarının kolaylaştırılması, program sonrası istihdam sürelerinin uzatılmasının teşviklerle desteklenmesi Sahadan gelen şikâyetlerde özellikle belli sektörlerde işkur programları kapatılmış toptan perakende ticaret ve çağrı merkezlerinden bu yönde talepler geliyor. Bu anlamda sektörlerin önünün açılması gerekmektedir. Engelli istihdam zorunluluğu, yerinde ve sosyal bakımdan da gerekli bir uygulama. Ancak tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinde özellikle de inşaat sektöründe belli sayının üzerinde engelli istihdamı çeşitli zorluklar barındırıyor. Bu bakımdan Özel sektörde Eski hükümlü istihdamının engelli açığı yerine kabul edilmesi bir başka mağdur kesimin de sosyal anlamda desteklenmesini sağlayacaktır. Mesleki yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen mesleklerle ilgili, Belge almayı, önceden olduğu gibi özendirici, kolaylaştırıcı geçici bir düzenleme yapılmalıdır.” İfadelerine yer verdi.
ŞANLITÜRK: İŞVERENLERE SAĞLANAN ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ARTTIRILMALI
   Asgari Ücret hakkında değerlendirmede bulunan MHP Ordu Milletvekili Şanlıtürk”Asgari ücretin konuşulduğu bu günlerde şu anki uygulamada; Devletimiz 01/07/2023 – 31/12/2023 Döneminde Sigortalı Başına 500 TL Asgari Ücret Desteği Vermektedir. 01/01/2024 Tarihinden itibaren İşverenlerin İşçi Maliyetini Düşürmek İçin Bu desteğin yükseltilmesi istihdamın korunması adına daha Uygun Olacaktır. Bu Sayede İşverenler Rahat Bir Nefes Alacak Asgari Ücret Artışı Nedeniyle Olası İşçi Çıkışlarının Önüne Geçilecektir” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER