Kene mücadelesi kapsamında 4 bin sülün ve keklik salındı
TARIMOrdu’da yaban hayatın korunması çalışmaları kapsamında doğaya sülün, keklik salınımı ve beç tavuğu dağıtımı yapıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğünce yürütülen yaban hayvanlarının yaşam ortamlarıyla korunması çalışmaları kapsamında 2019 yılında doğaya 2 bin adet sülün ve 2 bin adet keklik salınımı yapılırken 200 adet beç tavuğu dağıtımı yapılmıştı.
Yetkililer, Türkiye'de geniş yaşam alanına sahip keklik ve sülünlerin, tarım ürünlerinde, ağaçlarda görülen zararlılarla biyolojik mücadele açısından doğaya büyük fayda sağlayacağını bildirdiler.
Sülün, keklik ve beç tavuklarının Karadeniz Bölgesi'nde daha çok kene ile mücadelede kullanıldığını belirten yetkililer, yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması, sürdürülebilir bir yönetim anlayışıyla gelecek nesillere intikalinin sağlanması için hassasiyet gösterildiğini belirttiler. Ordu’da bu sene 4 bin adet sülün ve keklik doğaya salındı.
İlginizi Çekebilir
Başkan Ferda Ergün: “Kokarcaya karşı mücadele yetersiz!”
Kahverengi kokarca zararlısının en büyük mağduriyetini yaşayan fındık üreticisi destek bekliyor. Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “Fındık gibi stratejik bir ürünü korumak için bir mücadele planı yapılmadıysa bunun sorumlusu kim?” dedi.
Türkiye’nin İlk ‘Patpatozu’ Tarım Fuarının Gözdesi Oldu
Türkiye’nin ilk mini patoz makinesi Samsun Tarım Fuarı’nda görücüye çıktı. Dinçler Makine Sanayi tarafından patentli üretilen mini patoz makineleri, engebeli arazilerdeki fındık üreticilerinin gözdesi oldu.
SAMTER Kahverengi Kokarcayla İlgili Seminer Düzenledi
Termeli vatandaş ve üreticilere “Fındık Üretim Alanlarında Sorun Olan Zararlılar ve Mücadele Yöntemleri” semineri verildi.