Şoförler Odası’ndan zam talebi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şoförler Odası’ndan zam talebi
Terme Şoförler Odası Başkanı Şuayip Akbulut, dolmuş, minibüs, servis ve özel halk otobüslerinin yolcu taşıma ücretlerine zam talep etti. Akbulut, “Akaryakıt, yedek parça, lastik, sigorta ve diğer giderlere gelen zamlarla beraber şoför esnafı her geçen gün maliyetler karşısında eziliyor” dedi.

Ekim ve Kasım aylarında akaryakıtta yaşanan peş peşe zamlarla beraber yolcu taşımacılığı yapan şoförler sektörel giderler karşısında zor günler geçiriyor. Dövizdeki dalgalanmanın etkisi tüm sektörlerde şiddetini göstermeye devam ederken taksi, dolmuş ve otobüs şoförleri de zam talebinde bulundu.

Maliyetlerdeki artışlardan dolayı Terme Şoförler ve Otomobilciler Odası, UKOME’ye ve Milli Eğitim Bakanlığı’na ulaşımda fiyat zammı talebinde bulundu. Konuyla ilgili Terme Vizyon Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Başkan Şuayip Akbulut, pandemi dolayısıyla geçtiğimiz sene ulaşımda zam yapılmadığını anımsattı.

PANDEMİDE TARİFE DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMADI

Pandemi sürecinde alınan kararlar doğrultusunda yolcu taşımacılığında fiyat artışı yapılmadığını ve pandeminin başladığı tarih ile günümüz arasındaki sürecin genel değerlendirmesinde masrafların yüzde 100’ün üzerine çıktığının altını çizen Başkan Şuayip Akbulut, “Pandemi dolayısıyla halkımızı korumak amacıyla araçların toplam kapasitesinin yarısı kadarıyla ulaşımlar sağlandı. Öte yandan yine pandemi sürecinde ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşın mağdur olmaması için fiyat tarifelerinde zam yapılmadı. Ancak 2021 Kasım ayı itibariyle akaryakıtta yaklaşık yüzde 25’in üzerinde zam yapıldı. Bu fiyatlar karşısında şoför esnafımız eziliyor” diye konuştu.

TOPLU ULAŞIMIN TÖKEZLEMEMESİ GEREKİYOR

Terme Şoförler Odası olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na (UKOME) ve Milli Eğitim Bakanlığı’na dilekçelerini ileterek dolmuş, minibüs, servis ve özel halk otobüslerinin yolcu taşıma ücretlerine zam talep ettiklerini ifade eden Başkan Akbulut, “Şoför esnafımız, yakıt masraflarını zorla karşılarken öte yandan çoğu esnafımız sigorta primlerini bile ödeyemeyecek durumdadır. Toplu ulaşımın son bulmaması, yok edilmemesi için gerekli çalışmaların yeterlilikle tamamlanıp gerekli zam oranı fiyat tarifelerine yansıtılmalıdır. Hususi araca sahip olmayan, araç kullanamayanlar, öğrenci ve işçilerin sıklıkla tercih ettiği toplu ulaşımın ekonomik sorunlar nedeniyle tökezlememesi gerekiyor. Hem esnafımızı hem de vatandaşları mağdur etmeyecek bir zam artışını bekliyoruz” dedi.

Yapılan zam talebinin keyfi bir karar olmadığını aksine yüksek bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Başkan Şuayip Akbulut, UKOME’nin Terme’de yaklaşık 1000 üyesi bulunan Terme Şoförler Odası’nın tüm üyeleriyle birlikte ortaklaşa aldığı zam talebi kararını destekleyeceklerini ümit ettiklerini belirtti.


Terme’de hamsi festivaliÖnceki Haber

Terme’de hamsi festivali

Başkan Ali Kılıç’tan yaşlı kadına tekerlekli sandalyeSonraki Haber

Başkan Ali Kılıç’tan yaşlı kadına tekerl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-