Fındıkta işçi yevmiyesi ve diğer ücretler açıklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fındıkta işçi yevmiyesi ve diğer ücretler açıklandı
Terme Ziraat Odası Başkanlığı tarafından bu yılın fındıkla ilgili işçi yevmiyesi ve diğer ücretleri açıklandı.

Terme Ziraat Odası Meclis Kurulu kararınca 2024 yılı fındık işçi yevmiyesi ve diğer ücretler açıklandı. Terme’de fındık işçi yevmiyesinin 800 TL olarak belirlendiğini kaydeden Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “İşveren tarafından aşçı yevmiyesi ödenmemesine, 16 kişiden aşağı işçi çalıştıran işverenlerin çavuş ücreti ödememesine, 16 ve daha fazla işçi çalıştıranlara çavuş ve çuvalcıya günlük 1.600 TL ödenmesine karar verilmiştir” dedi.

Fındık hasat sezonunun yaklaşmasına rağmen fındık alım fiyatlarının açıklanmamasının üreticide tedirginliğe yol açtığını ifade eden Başkan Ferda Ergün, “Bu durumun en önemli nedeni  Toprak  Mahsülleri  Ofisi’nin (TMO) şu ana kadar yeni sezonda fındık alımı ve fiyatı  ile ilgili bir açıklama yapmamasıdır.  Fındık fiyatının üreticilerimizi tatmin edecek düzeyde oluşması için TMO’nun bir an önce taban fiyatı açıklaması ve fındık alımına erken dönemde başlaması üreticilerimizin beklentisidir. Yeni sezon üreticilerimize, çalışanlarımıza, işçilerimize, kamuoyuna, sektöre hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.


Terme'de Sanayi Bölgesinin Su Baskını Sorununa Neşter!Önceki Haber

Terme'de Sanayi Bölgesinin Su Baskını So...

TERME’DE DENİZDE RAHATSIZLANAN KADIN ÖLDÜSonraki Haber

TERME’DE DENİZDE RAHATSIZLANAN KADIN ÖLD...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-