BİR A4 KÂĞIDI ÇARŞAMBA’DA 9 BİN TL, TERME’DE 13 BİN 500 TL!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BİR A4 KÂĞIDI ÇARŞAMBA’DA 9 BİN TL, TERME’DE 13 BİN 500 TL!
Terme Ticaret ve Sanayi Odası’nın ‘Sigorta Şirketi Kayıt Ücreti’ne tepki gösteren Çelik Sigorta Acenteliği Yönetim Kurulu Başkanı Arif Çelik, “Çarşamba’da 9 bin TL’ye yapılan bir A4 kâğıdı işlemi Terme’de 13 bin 500 TL’ye yapılıyor” dedi.

Sigorta şirketlerinin bünyesinde barındırdığı her bir acenteliğin kaydı ve iptali için Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından işlem ücreti talep ediliyor. Terme’nin en köklü sigorta şirketlerinden Çelik Sigorta Acenteliği Yönetim Kurulu Başkanı Arif Çelik ise Terme Ticaret ve Sanayi Odası tarafından talep edilen ‘Sigorta Şirketi Kayıt Ücreti’ndeki fahiş fiyata tepki gösterdi.

“TERME’DE 26 BİN 170 TL ÇARŞAMBA’DA 18 BİN TL”

Sigorta Şirketleri Kayıt Ücretlendirme fiyatlarının her şehirdeki Ticaret ve Sanayi Odalarının aldığı karar doğrultusunda belirlendiğini ifade eden Arif Çelik, “Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nda 9 bin TL’ye yapılan evrak kayıt işlemi için Terme Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yüzde 50 fiyat farkıyla 13 bin 500 TL’ye yapılıyor. Ticaret ve Sanayi Odalarının aidat ve kayıt işlem ücretleri için taban ve tavan fiyat politikası belirler. İşlem ücretlerini tavan fiyattan yürüten Terme Ticaret ve Sanayi Odası ise izlediği bu politika ile işletmeleri zora sokuyor” şeklinde konuştu.

“BU İŞİN MALİYETİ NEDİR?”

Sigorta şirketi kaydında alınan ücretin aynı şekilde sigorta şirketi iptalinde de alındığını vurgulayan Arif Çelik, “Terme Ticaret ve Sanayi Odası, sigorta şirketine ilave edilen acentelik kaydına 26 bin 170 TL nakit para almaktadır. Bir A4 kâğıdı onayı 13 bin 500 TL civarındadır. Şirketlerin cirosuna göre 20 bin TL civarında aidat ücreti almaktadır. Yani, ne kadar kazanıyorsanız onun matematiksel hesaplamasını yapıp aidat ücreti belirliyorlar. Bir A4 kâğıdının maliyeti, bu işin maliyeti nedir? Terme Ticaret ve Sanayi Odası, şehrimize ve kendisine kayıtlı meslek gruplarına ne gibi katkı sağlamıştır da taban fiyat yerine tavan fiyatı kendine hak görmüştür. Bu, ilçe esnafına yapılan haksızlıktır. Diğer ilçelerimize göre ayrıştırılmış olan ilçemizin hak ettiği şekilde uygulamaların yapılmasını arzuluyorum. Terme Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini, diğer il ve ilçelerde uygulanan fiyat politikalarını araştırıp bilgi edinmelerini, burada yaptıkları yanlışı görmelerini ve doğru yönetmelerini bekliyorum. STK yöneticilerimizin ilçemize daha iyi hizmet edebilmesi için gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.


Terme'de çocukların mutlu günüÖnceki Haber

Terme'de çocukların mutlu günü

Polis memuru trafik kazasından hayatını kaybettiSonraki Haber

Polis memuru trafik kazasından hayatını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!