© Terme Vizyon Gazetesi 2020

Terme’de Sigara Kısıtlaması Getirilen Noktalar Belirlendi

İçişleri Bakanlığının 81 ile gönderdiği genelge kapsamında Terme’de sigara içme kısıtlaması getirilen cadde ve sokaklar belirlendi.

81 il valiliğine gönderilen genelgede, Türkiye’de içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlendiği hatırlatılarak, İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca alınması gereken yeni ek tedbirler sıralandı:

Daha önce 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında meskenler hariç olmak üzere tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) herhangi istisna olmaksızın maske takma zorunluluğu getirilmişti. Fakat vatandaşların cadde, sokak, park ve bahçe gibi kalabalık olarak bulunduğu/bulunabileceği yerlerde sigara içen vatandaşların maskelerini çıkardıkları, çene altına indirdikleri veya doğru şekilde kullanmadıkları görüldü.

Maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanılması için tüm illerde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar),ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı getirildi.

Terme’nin 12 Noktasında Yasak

Terme Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu’nun 13 Kasım 2020 tarihli kararı gereğince korona virüs salgını ile mücadele kapsamında maskenin doğru ve sürekli kullanımı amacıyla, Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı, Atatürk Caddesi, Çarşamba Caddesi, Ünye Caddesi, Kocaman Caddesi, Saray Caddesi, Fiskobirlik Caddesi, Anafartalar Caddesi, Selçukiler Sokak, Lise Sokak ile Pazartesi ve Cuma Pazarı’nın kurulduğu alan ve sokaklarda sigara içmek yasaklandı. Karara uymayanlar hakkında ilgili mevzuat hükümlerince gerekli yasal işlem uygulanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER