© Terme Vizyon Gazetesi 2020

Terme’de kontrollü 19 Mayıs kutlaması

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı pandemi kuralları kapsamında Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda çelenk töreniyle kutlandı.

Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla korona virüs tedbirlerine uyularak tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil Seyrekli gerçekleştirdi.

Samsun’da yanan kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 102. yıl dönümü olduğunu anımsatan Halil Seyrekli, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“19 Mayıs sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değildir. Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan Milli Egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugünde vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayın ki her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki kandan almaktadır. ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.’ Bu duygularla, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Türk gençliğimizin bayramını tebrik ediyorum.”

Programa, Terme Kaymakam vekili Şükrü Yıldırım, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Şenol, Emniyet Müdürü Mehmet Karademir, Jandarma Komutanı Teğ. Eren Dede, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER