© Terme Vizyon Gazetesi 2020

SAMTER Kahverengi Kokarcayla İlgili Seminer Düzenledi

Termeli vatandaş ve üreticilere “Fındık Üretim Alanlarında Sorun Olan Zararlılar ve Mücadele Yöntemleri” semineri verildi.

Samsun Termeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (SAMTER) öncülüğünde istilacı kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele amacıyla “Fındık Üretim Alanlarında Sorun Olan Zararlılar ve Mücadele Yöntemleri” adlı seminer düzenlendi.

OMÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İslam Saruhan tarafından yürütülen kokarca zararlısı seminerine, Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Terme Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Uzun, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir, mülki daire amirleri, STK temsilcileri, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Kahverengi kokarca zararlısıyla mücadelenin dikkatle ve sıklıkla sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. İslam Saruhan, fındık ve diğer tarımsal ürünlerde kokarca başta olmak üzere diğer zararlılarla teknik mücadele hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

SAMTER Başkanı Recep Ormancı, “Karadeniz bölgesinde fındıkta ciddi zarara yol açan kahverengi kokarca zararlısına karşı el birliğiyle mücadele edilmelidir. Bu hususta devlet kurumları başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, muhtarlıklar ve vatandaşlar bir araya gelerek bu mücadeleyi eksiksiz tamamlamalı ve tarımı tehlikeden kurtarmalıdır” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER