© Terme Vizyon Gazetesi 2020

Samsun’a şehit ateşi düştü

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan iki askerin naaşı Gaziantep Havalimanı’nda düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine intikal halinde olan Kirpi aracına yapılan saldırı sonucunda İstihkam Astsubay Çavuş Fatih Güney ve İstihkam Sözleşmeli Er Emrah Arslan şehit oldu.

Şehit İstihkam Astsubay Çavuş Fatih Güney ve İstihkam Sözleşmeli Er Emrah Arslan'ın naaşları Gaziantep Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından Asri Mezarlığı’na daha sonra da konvoy eşliğinde Gaziantep Havalimanına götürüldü.

Burada düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve diğer protokol üyeleri ile şehidin silah arkadaşları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, şehitlerin öz geçmişinin okunması ve İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından okunan duanın ardından Güney'in cenazesi memleketi Ordu'ya, Arslan'ın cenazesi ise memleketi Samsun'a gönderilmek üzere askeri uçağa alındı.

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Şehit Arslan’ın baba ocağına ateş düştü. Babası inşaat işçisi, annesi işitme engelli olan Arslan 7 kardeşin en büyüğüydü. Nişanlı olan Arslan’ın mayıs ayında ise düğünü olacağı ifade edildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşını Amasya Merzifon Havalimanında yetkililer, ailesi ve yakınları karşıladı. Amasya Valisi Mustafa Masatlı ve Belediye Başkanı Mehmet Sarı, şehidin babası Mürsel, annesi Sebahat Arslan ile kardeşlerinin acısını paylaştı.

NİŞANLANDIĞI GÜN ŞEHİT OLDU

Şehidin düğün hazırlıkları yaptığı bir yıllık nişanlısı olan Esra Akçay da “Bir yıl önce bugün nişan yapmıştık. Seneye mayıs ayında düğünümüz olacaktı. Dün öğlen telefonda konuşmuştuk. 'Çalışıyorum' demişti” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER