© Terme Vizyon Gazetesi 2020

Çiftçiyi Elektrik Çarptı!

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, 1 Temmuz itibariyle uygulanacak yüzde 30 zamlı elektrik tarifesinde çiftçinin zarara uğrayacağını açıkladı.

Elektriğe gelen yüzde 30 oranındaki zamla birlikte çiftçinin mağduriyetinin artacağını açıklayan Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, pozitif ayrımcılık yapılarak çiftçinin muaf tutulması gerektiğini söyledi.

Terme Vizyon Gazetesi’ne yaptığı açıklamada çiftçinin her geçen gün eridiğini ve zararına çalışmalarının üzerine bir de elektrik zammından darbe aldıklarını dile getiren Başkan Ferda Ergün, “Türkiye Yüzyılında üretime verilen değerin katbekat artması gerekirken maalesef bizim çiftçilerimiz, üreticilerimiz toprağına küstürülüyor. Her gün ‘acaba bugün neye zam geldi?’ diye tereddütle yaşayan çiftçilerimizin bu endişesine son verilmelidir. Mazot, gübre, ilaç, tohum ve diğer giderlerin gün aşırı zamlanmasıyla beraber elektriğe yapılan bu zamda çiftçinin belini bükmüştür” ifadelerini kullandı.

Elektrik fiyatlarındaki yüzde 30 oranındaki artışla beraber sulama yapılan ürünlerin maliyetlerinin artacağını ve satış fiyatlarına da dolaylı olarak yansıyacağını kaydeden Başkan Ferda Ergün, “Üretimde sürdürülebilirlik risk altındadır. Üretmeden tüketen toplumların sonları tarihte yer almaktadır. Gıda güvencesinin sağlanması ve korunması için tarıma pozitif ayrımcılık yapılması gerektiği hiçbir zaman unutulmamalıdır. Tarımda maliyetlerin azaltılması ve üretimin sürdürülebilir olması için tarımsal üretimde kullanılan elektrikteki zam artışı geri çekilmelidir” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER